lørdag 25. april 2009

Lørsdag`s mat tipsTenkte vi skulle begynne med et lite mat tips hver lørdag! Oppskriftene blir som regel hentet fra noen bøker vi har i butikken av Kristin Jacobsen. Som hun sier selv har er det "vann i munnen garanti". Idag har det ei nydelig kake fra Desserter & kaker:

PAVLOVA

6 store eggehviter 
300 g sukker
1 ss balsamico-eddik
1/4 ts salt
1 ss maisenna
100 g mørk sjokolade, hakket

6 dl kremfløte
Bær til pynt

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehviter, salt og litt av sukkeret til myk marengs, på middels hastighet. Tilsett resten av sukkeret gradvis. Tilsett eddik, og øk hastigheten. Pisk til du får en tykk og blank marengs. Vend til slutt inn siktet maisenna og hakket sjokolade. Form en stor rund marengskake på et bakepapir eller på en silikonmatte. Stek marengsen ved 150 grader i ca 1 time. Sett Ovnsdøren på gløtt, og la marengsen avkjøles inne i ovnen. Den skal være sprø utenpå og myk inni. Legg marengsen på et fat, dekk med myk pisket krem og masse bær. Du bruker de bærene som er best på den årstiden, eller det DU liker best! :)

TIPS! Pass på at det ikke er rester v eggeplomme i hvitene. Det kan være grunnen hvis eggehviten aldri blir stive. Det er også viktig at piskebollen er helt ren. Stål og glass egner seg best!

1 kommentar:

  1. Hei takk for koselig hilsen, den kaken ser jo god ut.. Kos deg i vår kvelden.Klem Kristin

    SvarSlett